1. Deurstoringen
Storingen aan de liftdeuren komen regelmatig voor. Vaak is dit gevolg van een harde klap of stoot, bijvoorbeeld van een scootmobiel. Hierdoor raken de deuren zo beschadigd –ingedeukt, vervormd of uit de rail - dat deze niet langer werken en de lift in storing gaat. Goede voorlichting is een manier om deze storing te voorkomen, omdat mensen zich vaak niet bewust zijn van de schade die er aangericht kan worden. De liftdeuren zien er stevig en solide uit maar zijn toch vrij kwetsbaar.
2. Vervuiling in ondergeleiding
Een andere oorzaak van storingen is vuil in de ondergeleiding – de rail waarin de liftdeuren zich bewegen. Denk hierbij aan blaadjes, plastic, papier of ander afval wat zich in de rail kan ophopen. Om dit te voorkomen is het verstandig deze rail regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld met een bezem of de stofzuiger.
3. Verouderde liftcomponenten
Net als andere installaties en apparaten is de lift aan slijtage onderhevig. Door preventief onderhoud is het mogelijk om technische storing zoveel mogelijk te beperken. Zodra de monteur een mogelijk defect of een grote kans hierop constateert is het aan de lifteigenaren of zij dit onderdeel preventief willen laten vervangen of wachten totdat deze geheel defect is.
4. Verkeerd gebruik van de lift bijvoorbeeld bij verhuizingen
Tenslotte komen er ook regelmatig storingen voor door verkeerd gebruik. Bijvoorbeeld door het te zwaar beladen van de lift bij een verhuizing. Goede voorlichting is in dit geval ook erg belangrijk. De lift is een veilige installatie die over het algemeen erg vergevingsgezind is en tegen een stootje kan. Toch is het zaak hier voorzichtig mee om te gaan, omdat verkeerd gebruik storingen en (soms dure) reparaties tot gevolg kan hebben.